MATHEMATICS
MIDDLE SCHOOL

Answer______

Answer:

Answer:

a

answer is 3

60x-80 x=-60

-20 x=-60

x= 3

MIDDLE SCHOOL

show one way to count from $82 to $512 without subtraction or multiplication, but on a number line? This is me tryin to understand my second graders math homework and I am feeling horribly stupid about it. Please any answers to this specific question?

Okay, so we start at '$82'

$82

let's add $100

$82+$100=$182

lets add another 100

$82+$100+$100=$282

lets add another $100

$82+$100+$100+$100=382

lets add another $100

$82+$100+$100+$100+$100=$482

Now we can't add another $100, since that will take us to $582, and we need to get to $512, so lets add $20....

$82+$100+$100+$100+$100+$20=$502

Okay, we're getting really close! Let's add $10.

$82+$100+$100+$100+$100+$20+$10=$512

(If you were to show your work on a number line, you would simply keep moving up by $100 until you couldn't anymore, and then move up by $20, and finally by $10, until we get to $512)

__________________________________________

a simpler way to solve this...

Okay, so we start at '$82'

$82

let's add $400

$82+$400=$482

now lets add $30

$82+$400+$30=$512

**Hope this helps....

$82

let's add $100

$82+$100=$182

lets add another 100

$82+$100+$100=$282

lets add another $100

$82+$100+$100+$100=382

lets add another $100

$82+$100+$100+$100+$100=$482

Now we can't add another $100, since that will take us to $582, and we need to get to $512, so lets add $20....

$82+$100+$100+$100+$100+$20=$502

Okay, we're getting really close! Let's add $10.

$82+$100+$100+$100+$100+$20+$10=$512

(If you were to show your work on a number line, you would simply keep moving up by $100 until you couldn't anymore, and then move up by $20, and finally by $10, until we get to $512)

__________________________________________

a simpler way to solve this...

Okay, so we start at '$82'

$82

let's add $400

$82+$400=$482

now lets add $30

$82+$400+$30=$512

**Hope this helps....

To do this we will just use the DISTRIBUTIVE property to answer it.

We will add 100 5 times and then 12 in the end.

We will start with $82.

82 + 100 = 182

182 + 100 = 282

282 + 100 = 382

382 + 100 = 482

482 + 100 = 582

OK, so we have done $500.

Now we will add 12.

582 + 12 = 594

So, Our answer is $594.

Hope I helped ya!!!!!!!!

We will add 100 5 times and then 12 in the end.

We will start with $82.

82 + 100 = 182

182 + 100 = 282

282 + 100 = 382

382 + 100 = 482

482 + 100 = 582

OK, so we have done $500.

Now we will add 12.

582 + 12 = 594

So, Our answer is $594.

Hope I helped ya!!!!!!!!

MIDDLE SCHOOL

1/2 as long as 8 meters equals ? meters

1/2 times 8 meters?

That's basically saying "What's a half of 8?"

You can also do 0.5 times 8.

The answer is 4 meters.

That's basically saying "What's a half of 8?"

You can also do 0.5 times 8.

The answer is 4 meters.

HIGH SCHOOL

Find the circumference of a circle with a 15-inch radius.

C =

It would be 94.2.diamter multipy 3.14 equals circumference

MIDDLE SCHOOL

Which situation can be represented by this inequality? 1.25x - 6.50 > 50

A.Stefan spends $6.50 on supplies for a lemonade stand and sells each cup of lemonade

for $1.25. What is x, the number of cups of lemonade Stefan must sell to earn a profit

of more than $50?

B.Stefan has a balance of $6,50 in his savings account and deposits $1.25 each week,

What is x, the number of weeks Stefan must deposit $1.25 in order to have a balance

of more than $50 in his savings account?

C.Stefan earns 1.25% interest on the balance in his checking account and has to pay a

monthly charge of $6.50. What is x, the balance that Stefan must have in his checking

account in order to have an ending balance greater than $50 after interest and fees?

D.Stefan charges $1.25 for gasoline plus $6.50 per hour for mowing lawns, What is x,

the number of hours he has to mow lawns to earn more than $50?

Answer:

Stefan spends $6.50 on supplies for lemonade stand and sells each cup of lemonade for $1.25. What is x, the number of cups of lemonade Stefan must sell to earn a profit of more than $50

HIGH SCHOOL

There are 20 alligators in the swamp. Each year, the number of alligators increases by 25%. There are 25 crocodiles in the swamp. Each year, 10 new crocodiles join the swamp. Part B: How many alligators are in the swamp after 4 years? How many crocodiles are in the swamp after the same number of years?

Part C: After approximately how many years is the number of alligators and crocodiles the same? Justify your answer mathematically.

A)

A=20(1.25^t)

C=25+10t

b)

A(4)=20(1.25^4)≈48.82≈49 alligators to nearest whole alligator

C(4)=25+10(4)=65 crocodiles.

c)

20(1.25^t)=25+10t

1.25^t=1.25+0.5t

t≈7

A=20(1.25^t)

C=25+10t

b)

A(4)=20(1.25^4)≈48.82≈49 alligators to nearest whole alligator

C(4)=25+10(4)=65 crocodiles.

c)

20(1.25^t)=25+10t

1.25^t=1.25+0.5t

t≈7

MIDDLE SCHOOL

A typist takes 8 minutes to type 360 words. How many minutes will he take to type 225 words?

A. 5 minutes

B. 4 minutes

C. 3 minutes

D. 13 minutes

Answer:

A. 5 minutes

Step-by-step explanation:

We can solve this question using proportions

Let x be the number of minutes needed to type 225 words.

8 minutes = 360 words

x = 225 words

Cross-multiply

360 × x = 225× 8

360 x = 1800

Divide both-side of the equation by 360

=

(On the left-hand side of the equation, 360 at the numerator will cancel-out 360 at the denominator, while on the right-hand side of the equation 1800 will be divided by 360)

x= 5 minutes

Therefore, it will take 5 minutes to type 225 words

Well, it cant be option B because then it wuld be half the time (180 mins.)

It cant be option D becasue then it would be over 360 mins, seeing that it only took 8 mins to type 360

And it cant be option C beacuse it would be too small, if 4 mins is to small then 3 mins is worse

Your answer would be A 5 minutes it's just a little bit above 4 mins(half)

HIGH SCHOOL

Christopher is 20 years younger than Ishaan. Ishaan and Christopher first met two years ago. Fourteen years ago, Ishaan was 3 times as old as Christopher. How old is Christopher now?

Present: Ishaan = Christopher + 20 - Equation 11 years back: Ishaan-14 = 3(Christopher-14) - Equation 2 Solve above equations: I = 3c-42+14I = 3c-24I = c+20 2c-44 = 0 Christopher = 22 then from Equation 1Ishaan = 22 + 20 = 42

Two years ago, Ishaan was 42 and Christopher was 22.

HIGH SCHOOL

16 = –d + 6

A. 10

B. –10

C. –9

D. –15

16 = -d + 6 |-6

10 = -d |change signs

d = -10

Answer: B. -10

HIGH SCHOOL

Solve: -16x^2 + 56x + 72 = 0

-16x^2 + 56x + 72 = 0

-----------------------------

Factor left side

−8(2x−9)(x+1)=0

--------------------------------

Set factors equal to 0

2x−9=0 or x+1=0

----------------------------------

X could equal or it can be -1

-----------------------------

Factor left side

−8(2x−9)(x+1)=0

--------------------------------

Set factors equal to 0

2x−9=0 or x+1=0

----------------------------------

X could equal or it can be -1