MATHEMATICS MIDDLE SCHOOL

Where does the graph of y = –3x – 18 intersect the x-axis? Question 16 options:

a)

(6,0)


b)

(-6,0)


c)

(0,-6)


d)

(0,6)

Answers

Answer 1
Answer:

Answer:

b) (-6, 0)

Step-by-step explanation:

The quickest method to use is to put "0" in for y, then figure out which term for x would make the equation authentic, or genuine.


Related Questions

HIGH SCHOOL

You plan to put anti-theft devices on each garment in your store. You have 1,320 garments, and it takes an employee 20 seconds to tag a garment. How long will it take TWO employees to tag all the garments?

Answers

Answer:

3 hours 40 minutes.

Step-by-step explanation:

We are told that we have 1320 garments and it takes an employee 20 seconds to tag a garment.

1 employee tags one garment in 20 seconds.

So garments tagged by 1 employees in 1 minute will be garments.

2 employees will tag 3*2=6 garments in 1 minute.

To find the total time it will take two employees to tag all the garments we will divide total number of garments by 6.

Therefore, it will take 220 minutes or 3 hours and 40 minutes for 2 employees to tag 1320 garments.

Answer:

13,200 Seconds, or 220 Minutes


Step-by-step explanation:

Since there are 2 employees working at the same time, so in 20 seconds, they will be tagging a total of 2 garments. So we can say the rate is:

rate =


So how long would it take to tag 1320 garments?

We set up the ratio, cross multiply, and solve.

seconds


Or in minutes, we divide by 60, so we have:

Minutes

HIGH SCHOOL

X^2-3x+50=180 how do you solve this

Answers

This  is same as

x^2 - 3x - 130 = 0
factoring:-
(x - 13)(x + 10) = 0

solution is 13, -10
HIGH SCHOOL

The tangent of an angle is 3.4. what is the measure of the angle to the nearest tenth? 99.8° 73.6° 68.2° 52.9°

Answers

73.6 ( with scientific calculator );
HIGH SCHOOL

The spread of a flu virus on a college campus is modeled by y= 5000/(1+4999e^-0.8t), where y is the number of students infected after t days. 1) How many students are infected after 8 days?
2) How many days will it take before half of the student population is infected?

Answers

Answer:

537 students

11 days

Step-by-step explanation:

       5000

y=  -----------------

    (1+4999e^-0.8t)

a)  after 8 days  means t =8


       5000

y=  -----------------

    (1+4999e^-0.8*8)

       5000

y=  -----------------

    (1+4999e^-6.4)

       5000

y=  -----------------

    (1+8.306)

       5000

y=  -----------------

    (9.306)

y =537.28

Rounding to the nearest student

y = 537 students


b)  1/2 the student population  means y =2500  (The 5000 is the student population)

             5000

2500=  -----------------

        (1+4999e^-0.8t)

Multiply each side by  (1+4999e^-0.8t)

2500 (1+4999e^-0.8t) = 5000

Divide each side by 2500

(1+4999e^-0.8t) = 5000/2500

(1+4999e^-0.8t) = 2

Subtract 1

(4999e^-0.8t) = 2-1

(4999e^-0.8t)=1

Divide by 4999

(4999/4999e^-0.8t)=1/4999

e^-0.8t=1/4999

Take the natural log of each side

ln(e^-0.8t)=ln(1/4999)

-.8t = ln(1/4999)

Divide by -.8

-.8/-8t = -1/.8 *ln(1/4999)

t = -1/.8 *ln(1/4999)

t≈10.6462

Rounding, it will take 11 days



We apply the use of algebraic equations and natural logarithm to solve the above question.

Natural logarithm is represented in short form as "In". It is the logarithm to the base constant of e.

The number of students affected after 8 days is 537 students

It will take 11 days for half the student population to be affected.

 

From the question, we are  given the equation:

y= 5000/(1+4999e^-0.8t)

where

y =  number of students infected after t days.

  • Step 1: a)  To calculate the number of students affected after 8 days, this means,

t = 8

Substituting 8 for t in the above equation,

y= 5000/(1+4999e^-0.8t)

y= 5000/(1+4999e^-0.8 x 8)

y =537.28 students

Approximately to the nearest whole number,

y = 537 students

Therefore, 537 students will be affected after 8 days.

  • Step 2: b) The student population = 5000

Half the student population = 5000/2 = 2500

Hence, y = 2500

2500 =  5000 / (1+4999e^-0.8t)

 

Cross Multiply

2500 (1+4999e^-0.8t) = 5000

Divide both sides by 2500

(1+4999e^-0.8t) = 5000/2500

(1+4999e^-0.8t) = 2

Collect like terms

(4999e^-0.8t) = 2-1

(4999e^-0.8t) = 1

Divide both sides by 4999

(4999 / 4999e^-0.8t)=1/4999

e^-0.8t=1/4999

Take the natural logarithm of both sides

In (e^-0.8t) = In(1/4999)

-0.8t = -8.52

Divide both sides by -0.8

-0.8/-8t = -8.52/-0.8

t = 10.6462 days

Approximately to the nearest whole number

= 11 days

Therefore, it will take 11 days for half the student population to be infected.

To learn more, visit the link below:

brainly.com/question/20420649

MIDDLE SCHOOL

PLEASE HELP ME The function f(x) = −x2 + 48x − 432 models the profit, in dollars, a game developer makes for selling a new game, where x is the number of games sold, and f(x) is the amount of profit.

Part A: Determine the vertex. What does this calculation mean in the context of the problem? (5 points)

Part B: Determine the x-intercepts. What do these values mean in the context of the problem? (5 points)

Answers



Part A

Find the zeros:



Factor



Two solutions: x = 36 and x = 12

The vertex is in



The vertex is (24, 144).

The coefficient of  is negative, the parabola opens downward, that mean that the vertex is a maximum value.

In the context of the problem that means that the maximum profit is 144 and is obtained when the number of games sold is 24.

Part B.

The x-intercepts are the values of x when y=0. 

 x = 24 and x = 36.

Those values are the number of games for which the profit is zero.

Hope I helped!

MIDDLE SCHOOL

-2(x+1/4) +1=5

Solve for x

Answers

✍️Answer:

Step-by-step explanation:

➠ Subtract -1 from both sides:-

➠ Divide both sides by -2:-

➠ Subtract 1/4 from both sides:-

✯✯✯✯✯✯✯✯

OAmalOHopeO

✯✯✯✯✯✯✯✯

Answer:

x = -2.25

Step-by-step explanation:

-2(x+1/4)+1=5

-2x-2/4+1=5

-2x-2/4+4/4=5

-2x+2/4=5

-2x=5-2/4

-2x=20/4-2/4

-2x=18/4

-x=4.5 / 2

-x=2.25

x=-2.25

MIDDLE SCHOOL

40 L is how many mL?

Answers

Answer:

40,000 ml

Step-by-step explanation:

1 liter = 1000 ml

so 40 x 1000 = 40000

Answer:

40,000 ml

Step-by-step explanation:


MIDDLE SCHOOL

There were 630 concert tickets sold. Each ticket cot $21. How much money was raised from selling the tickets ?

Answers

To find out how much money was raised from selling the tickets you want to multiply.

630 x $21 = $13,230

To check your work you wanna divide your answer by one of the numbers.

$13,230/ 630 = $21

$13,230/$21 = 630

Your answer is $13,230.

Hope this Helps!!

Just 630 times 21 = $13,230
MIDDLE SCHOOL

What is 1/2 of 2 3/4?

Answers

Answer:

1 3/8

Step-by-step explanation:

First, change the mixed fraction to improper fraction.

2 3/4 = 8/4 + 3/4 = 11/4

1/2 of 11/4 = (11/4)(1/2) = 11/8

11/4 - 11/8 = 22/8 - 11/8 = 11/8

11/8, or 1 3/8 is your answer.

~

Random Questions