MATHEMATICS MIDDLE SCHOOL

isabel lives 3/4 mile from school, Janet lives 2/3 mile from school how much farther in miles does isabel live from school than Janet?

Answers

Answer 1
Answer:

Isabel lives 1/12 mile farther than Janet from the school.

Given that, Isabel lives 3/4 mile from school, and Janet lives 2/3 mile from the school.

We need to find how much farther in miles does Isabel live from school than Janet.

How to subtract, unlike fractions?

Addition and subtraction of unlike fractions:

Step I: Obtain the fractions and their denominators.

Step II: Find the LCM (least common multiple) of the denominators.

Step III: Convert each fraction into an equivalent fraction having its denominator equal to the LCM (least common multiple) obtained in Step II.

Now, 3/4-2/3=9/12-8/12

=1/12

Therefore, Isabel lives 1/12 mile farther than Janet from the school.

To learn more about the subtraction of fractions visit:

brainly.com/question/485310.

#SPJ2

Answer 2
Answer: Hey There!

Steps to solve (steps will be in numerical order)

1. Find the lcd of the fractions  and  . The lcd for both problems will be 12.

2. To rewrite  you have to multiply the numerator and denominator by three since the lcd is 12. So you're new fraction will be . For the second fraction, since the lcd is 12 you will multiply the numerator and denominator by 4. You're new fraction will be .

3. Since the problem contains the math keyword "Further", you automatically know you have to subtract, now subtract  - . First, start of by subtracting the numerators, so subtract 9-8=1 , remember the denominators will always stay the same.

In conclusion, you're answer will be , so Isabel lives  farther away from Janet.

Hope This Helps :)


Related Questions

HIGH SCHOOL

Mr and mrs baker place 12 inch rulers end to end along the entire length of a rug They each use 3 rulersAbout how many feet long is the rug?

Answers

12 rulers * 12 inches in a foot = 144 inches; 12 feet is the rug
HIGH SCHOOL

Rave-up party store buys some goods with a list price of $5,900. the supplier extends a 12 1/4%trade discount rate. What is the amount of the trade discount? a. $2,675.50
b. $3,125.65
c. $1,103.75
d. $722.75

Answers

Answer:

$722.75

Step-by-step explanation:

Discount = original price × % discount

               = $5900.00 × 0.1225

               = $   722.75

COLLEGE

What are 5 numbers that have 3,5, and 7 as prime factors

Answers

105,210,315,420,525 Hope I helped! ^_^
MIDDLE SCHOOL

What is y=5x+3 when the x variable is 1

Answers

The answer is 8 y=8 very easyyyy

Answer:

8

Step-by-step explanation:

y=5x+3

y=5(1)+3

y=5+3

y=8

MIDDLE SCHOOL

What is 98% more then 1170

Answers

98/100 x 1170 = 1146.6
1170 + 1146.6 = 2316.6
2316.6 is 98% more than 1170
More than means increase, so you have to increase 1170 by 98%.

1170×98=114660
114660÷100=1146.6
1170+1146.6=2316.6

answer=2316.6
MIDDLE SCHOOL

Write the ratio as a fraction in simplest form. 24 to 4

Answers

Answer:

6/1=6

Step-by-step explanation:

GCF=4

Divide four on both sides.

6:1

Convert.

6/1

Solve.

6/1=6

MIDDLE SCHOOL

Solve by Factoring

3x^2–1.2x=0

Answers

Answer:

Step-by-step explanation:

hello :

3x²–1.2x=0

x(3x-1.2) =0

means : x=0 or 3x-1.2=0

conclusion two solutions : 0   , 0,4

Answer:

x(3x-1.2)=0

if it is factoring my answer are correct but I think there are some problem in the question. idk hope my answer could help you

MIDDLE SCHOOL

Sue is placing cookies in bags. She has 10 peanut butter cookies and 16 oatmeal cookies. She will place same number of cookies in each bag, and there will be only one type of cookie how many bags will she need

Answers

She will need 10 bags. I'll show why:

10 peanut cookies, 16 oatmeal.


10. 16

9. 15

8. 14

7. 13

6. 12

5. 11

4. 10

3. 9

2. 8

1 7


She needs 10 bags, with 6 Oatmeal Cookies leftover.
MIDDLE SCHOOL

Pe Ling needs 2 yards of fabric for a craft project. She has 3 feet already. How many inches of fabric does she still need?

Answers

She needs 2 yds.....1 yd = 36 inches, so 2 yds = 36 * 2 = 72 inches
she has 3 ft.....1 ft = 12 inches, so 3 ft = 12 * 3 = 36 inches

so she needs : 72 - 36 = 36 inches
1 yard = 3 feet
3 feet times 2 yards
Equals 6 feet
1 foot equals 12 inches
12x6 is 72 inches
Pe ling needs 72 inches
Random Questions