MATHEMATICS HIGH SCHOOL

A circle centered at the origin passes through the point (3, 5). What is the area of the circle to the nearest tenth of a square unit? 34.0 units2
106.8 units2
213.5 units2
None of the above

Answers

Answer 1
Answer:

Answer:

A = π(34), or approx. 106.8 units²

Step-by-step explanation:

Recall that the formula for the area of a circle is A = πr².

If  (3, 5) is a point on the circle at hand, then the radius (found using the Pythagorean Theorem) is r = √(3² + 5²) = √(9 + 25) = √34.

Then r² = 34, and the area of this circle is

A = π(34), or approx. 106.8 units²


Related Questions

HIGH SCHOOL

which equation would be the best to solve by completing the square A. x^2=36 B. x^2+11x=40 C. 3x^2+4x=-2 D. x^2+8x=20

Answers

X² + 8x = 20
Answer: D
MIDDLE SCHOOL

Mia needs to separate 270 blue pens and 180 red pens into packs. Each pack will have the same number of blue pens and the same number of red pens. What is the greatest number of packs she can make? How many red pens and how many blue pens will be in each pack?

Answers

we know that

Find the Greatest Common Factor (GCF)

The GCF is equal to------>

therefore

the answer part a) is

the greatest number of packs she can make is

Find the number of red pens in each pack

Divide the total number of red pens by the total number of packs

Find the number of blue pens in each pack

Divide the total number of blue pens by the total number of packs

therefore

the answer part b) is

There are in each pack

There are in each pack

MIDDLE SCHOOL

Two fractions are equal. tbey also have the samw equal denominator. what must be true of the numeratirs of the fractions? explain.

Answers

Answer:

The numerators must be equal too.

Step-by-step explanation:

If the denominators are equal, the numerators should be too. For example, 1/3 = 1/3, 1/3 can't = 2/3, or 3/3.

MIDDLE SCHOOL

{

2
x
+
y
=
0
5
x
+
3
y
=

11

Answers

The answer is correct because—and I oop reeeee blah blah reee
MIDDLE SCHOOL

the mean temperature for the first 4 days in January was 9°C the mean temperature for the first 5 days in January was 7°C. what was the temperature on the 5th day?

Answers

Answer:

-1°C

Step-by-step explanation:

Now we are given the mean temperature for the first 4 days in January was 9°C

So,

Now we are given that  the mean temperature for the first 5 days in January was 7°C

So, Temperature on 5th day = Sum of temperatures of first 5 days -Sum of temperatures of first 4 days

Temperature on 5th day = 35°C-36°C = -1°C

Hence the temperature on the 5th day was -1°C

Ok to make this easy, do 4 days as 9°C. So 9+9+9+9=36 / 4 = 9. So that's the first 4 days. Then the 5th day, the mean dropped to 7°C so that means the temperature dropped. -1 is your answer and you can check this by doing 9+9+9+9+(-1) = 35 / 5 = 7°C.
MIDDLE SCHOOL

Use the Distributive Property to rewrite each of the expressions below. Then simplify. A. 12(309)

B. 8(100+10+8)

Answers

First you must multiply 12*309= 3,708 

for b. multiply 8 by 100=800, 8 by 10=80 then 8 by 8 which equals 64 

Then add 800+80+64=944 hope this helps :D
A. 12*309=
3708

B.8*100+8*10+8*8=
944
MIDDLE SCHOOL

The number with the greatest value is 3 1/4, 3.45, 3 1/3

Answers

Whats the question lol?


COLLEGE

Sam pays $5204 in property tax each year. How much should he budget each month for property tax? A) 433.67
B) 216.83
C) 100.07
D) 200.15

Answers

To budget we need to consider the time we have.

As here we need to budget on a monthly basis.

We shall divide the annual budget by 12 to get the monthly budget

So we need to consider the 12 months of an year.

Now the total tax is $5204.

To distribute it evenly for each month, we divide this by 12.

We get

= 5204 / 12 = $433.67

Sam should budget $433.67 each month to pay the $5204 annual property tax

Option A) is the right answer


5204/12=
A) 433.67
hope it helps

MIDDLE SCHOOL

How do you decide which of the two numbers is greater if one number is positive and one number is negative

Answers

Step-by-step explanation:

The positive number is always greater because it is bigger than 0. The negative number is always less than 0 which means that it is the smaller of the two numbers.

Now, if you are working with two negative numbers, it would be the smaller negative one because the smaller one would be closer to 0 than the other one.

When working with two positive numbers, it is always the greater number (This one should be pretty simple)

When working with decimals, it is always the smaller decimal because it is closer to 0 than the larger one.

Hope this helps!!!

-Unicorns110504

*Please mark brainliest*

Whatever number has more amount, if it was -2 plus 4 it would end up being positive 2 because the four that is positive is bigger so it takes the property of the bigger number.
Random Questions