MATHEMATICS
COLLEGE

Answer:

Answer:

Step-by-step explanation:

All you need do is divide by 2.

speed in km/hour = 4.6 km / 2 hours = 2.3 km/hour

Answer:

Answer:2.4km/hr

Step-by-step explanation:

Speed = distance/time

Speed =4.6/2

Speed=2.3km/hr

COLLEGE

The recommended single dose for a particular drug is 100 mg. How many doses can be obtained from 20 grams of the drug? A. 2,000 doses

B. 200 doses

C. 2 doses

D. 20 doses

Answer:

B. 200 doses

Step-by-step explanation:

Given,

1 dose is required for 100 mg,

Since, 1 mg = 0.001 g,

⇒ 100 mg = 0.1 g

⇒ 1 dost is required for 0.1 g,

Thus, the ratio of doses and quantity ( in gram ) is

Let x be the doses required for 20 grams,

So, the ratio of doses and quantity is

Hence, 200 doses can be obtained from 20 grams of the drug.

Option 'B' is correct.

MIDDLE SCHOOL

15 is what percent of 40?(Show your work)

15/40=.375

.375×100= 37.5

15 is 37.5% of 40

.375×100= 37.5

15 is 37.5% of 40

MIDDLE SCHOOL

Ratio The ratio of red sweets to

blue sweets is 1:8.

What fraction of the

sweets are blue?

Answer:

It will be 1:2 because of the step by step

Step-by-step explanation:

1

_

8

lcm is 2x2=4

And when dividing it will be 4x2=8

So it is 1:2

MIDDLE SCHOOL

HELP. HELP. HELP. HELP!!!! what is the sum of the exterior angles of a decagon. PLEASE EXPLAIN OR SHOW WORK!!!

Like any regular polygon, to find the interior angle we use the formula (180n–360)/n . For a decagon, n=10. To find the exterior angle of a regular decagon, we use the fact that the exterior angle forms a linear pair with the interior angle, so in general it is given by the formula 180-interior angle. So set up the formula as (180(10)-360)/10 and the result is the exterior angle.

MIDDLE SCHOOL

claudia is making a gelatin dessert for a party.She plans on making 12 sevings for every 5 people. if claudia uses to make the dessert holds 8 servings, what is the minimum number of these pans that she needs in order to make enough to feed ten people

Claudia is making 12 serving for 5 people and she needs to make enough for 10. which means that she needs to make 12 + 12 = 24 servings for 10 people.

dessert mold holds 8 servings. 24 / 8 = 3

the minimum number of these molds is 3.

dessert mold holds 8 servings. 24 / 8 = 3

the minimum number of these molds is 3.

COLLEGE

brianna's family is on a trip. so far they have travelled 3/4 of the total distance. they have travelled 120 miles so far. how far is the whole trip

Answer: the whole trip is 160 miles

Step-by-step explanation:

Let x represent the distance of the whole trip.

so far they have travelled 3/4 of the total distance. It means that they have travelled 3/4 × x = 3x/4 miles

they have travelled 120 miles so far. This means that the 3x/4 miles that they have covered so far is equivalent to 120 miles. Therefore

3x/4 = 120

Cross multiplying with 4

3x/4 × 4 = 120 × 4

3x = 480

Dividing both sides of the equation by 3, it becomes

3x/3 = 480/3

x = 160 miles

MIDDLE SCHOOL

A baseball is thrown straight upward with an initial speed of 64 ft/sec. The number of feet s above the ground after t seconds is given by the equation x16+641. At what times will the baseball be 48 ft above the ground?

We are given

A baseball is thrown straight upward with an initial speed of 64 ft/sec

and

The number of feet s above the ground after t seconds is given by the equation -16t^2 +64t

so, we get

we can set s(t)=48

and then we can solve for t

we can factor out 16

divide both sides by 16

and we get

we can multiply both sides by -1

now, we can factor it

So, the baseball be 48 ft above the ground at 1 sec and 3 sec.......Answer

HIGH SCHOOL

Let f(x)= -4x+7 and g(x)= 10x-6. find f(g(x))

Let f(x)= -4x+7 and g(x)= 10x-6. Find f(g(x)).

FYI: f(g(x)) can also be written as (f○g)(x).

What this really means is to take x and put it through g, then through f.

Since we don't have a specific value for g, we can just put that x value through f,

g(x) = 10x-6

f(x) = -4x+7

f(g(x)) = -4(g(x))+7

f(g(x)) = -4(10x-6)+7

f(g(x)) = -40x+24+7

f(g(x)) = -40x+31

FYI: f(g(x)) can also be written as (f○g)(x).

What this really means is to take x and put it through g, then through f.

Since we don't have a specific value for g, we can just put that x value through f,

g(x) = 10x-6

f(x) = -4x+7

f(g(x)) = -4(g(x))+7

f(g(x)) = -4(10x-6)+7

f(g(x)) = -40x+24+7

f(g(x)) = -40x+31

F(x)=-4x+7

g(x)= 10x-6

f(g)(x)= -4(10x-6)+7

= -40x+24+7

= -40x+31

g(x)= 10x-6

f(g)(x)= -4(10x-6)+7

= -40x+24+7

= -40x+31

HIGH SCHOOL

at 4:00 am the temperature was -9 degrees f. at noon the temperature was 18 degrees f. what was the change in temperature

There was a change of 27 degrees F.